Miljömotorcenter till Nykvarn – NU KÖR VI!

Vi har jobbat hårt i många år för att få ett miljömotorcenter till Nykvarn och nu äntligen börjar det hända saker. Det är vi förstås väldigt glada över.

Här är utdrag från våra senaste valprogram:

2010

Vi arbetar för att få ett Miljömotorcenter på Almnäs.

2014

Fordonsindustrin, med Scania i spetsen, är mycket viktiga arbetsgivare i regionen. Därför vill vi arbeta för att ett Miljömotorcenter etableras på Stockholm Syd där industrin och högskola/universitet kan mötas för att utveckla framtidens produkter. Dessa produkter kräver stor tillgång på tekniskt kunnande och ytor där konstruktioner kan testas och demonstreras. Miljömotorcenter 2014

2018

Ett miljömotorcenter med fokus på hållbara transporter är en av verksamheterna som vi vill ska etableras i området. Här kan industrin och högskola/universitet mötas för att utveckla framtiden produkter vilket också kommer att leda till att fler kvalitativa arbetstillfällen med akademiska inslag tillskapas i Nykvarn.

OCH NU ÄR DET PÅ GÅNG!

 

Nyhetsartikel på svt.se:

200 miljoner kronor till testlabb i Nykvarn

Idag presenterade regeringen en mångmiljonsatsning i Nykvarn. Det är en del av ett större projekt och syftet är att både satsa på miljövänlig fordonsindustri och att skapa fler arbetstillfällen.

Det är Research Institutes of Sweden (RISE) och Chalmers som har startat den här satsningen, med stöd av regeringen och ett antal industriföretag, bland annat Scania.

– Det här blir ett testlabb som gör att Sverige kan ligga i framkant vad gäller att utveckla elfordon. Och då skapas det nya jobb och exportframgångar, säger Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S).

Läs hela artikeln på svt.se:

www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/200-miljoner-kronor-till-testlabb-i-nykvarn