Per Salberg, ny ordförande i Utbildningsnämnden

Vi är väldigt stolta och glada över att nu kunna presentera Per Salberg som ny ordförande i Utbildningsnämnden. Per valdes under senaste Kommunfullmäktige den 12 maj och tillträder befattningen den 1 juni 2021.

Per har bott i Nykvarn sedan 1992 och sett skolan och samhällets utveckling på nära håll. Han är väl insatt i Utbildningsnämndens uppdrag och utmaningar.

 

Utdrag från en artikel i LT 2021-05-18:

Den tomma ordförandestolen i Nykvarns utbildningsnämnd ska fyllas av Per Salberg (NP) – som ser fram emot att träda in i sin nya roll.

Utifrån den debatt som varit, med kritik mot nedskärningar – hur känns det att kliva in i rollen?

– Det är något jag får tänka på både en och två gånger. Personligen ser jag fram emot uppdraget, annars hade jag inte tagit det. Jag ser mig själv som en ödmjuk och försiktig person. Trots att det skrivits mycket och att det finns lite utmaningar är det inget som avskräckt mig. Tvärtom.

Per Salberg, 55, jobbar heltid på avdelningen för Sales and marketing på Scania och är Nykvarnsbo sedan 1990-talet. Han har tidigare varit engagerad i föreningsidrotten som kassör för Nykvarns innebandyförening och dessutom varit engagerad i sin villaförening.

Läs hela intervjun med Per i Länstidningen (+artikel)