NP, M och MP bildar majoritet i Nykvarn

Nykvarnspartiet, Moderaterna och Miljöpartiet, så ser den nya politiska majoriteten ut i Nykvarns kommun.

Efter drygt en månads sonderingar och förhandlingar är det nu klart vilka partier som kommer att samarbeta under den kommande mandatperioden: Nykvarnspartiet (9 mandat), Moderaterna (6 mandat) och Miljöpartiet (1 mandat). Tillsammans får den nya koalitionen 16 av totalt 31 mandat i kommunfullmäktige. Det meddelade de tre partiernas gruppledare Bob Wållberg (NP), Johan Hägglöf (M) och Marie Martna (Mp) på måndagskvällen.

– Jag är glad att vi har lyckats få ihop en majoritet. Med tanke på valresultatet var det ju inte helt självklart hur det skulle se ut framöver. Vi får in Miljöpartiet som den gröna rösten i rummet och vi får en tydlig majoritet som kan driva politiken framåt. Samtidigt får vi en fortsatt debatt i kommunen tack vare en stark opposition. Det är positivt, konstaterar Bob Wållberg som fortsätter som kommunstyrelsens ordförande och som kommunalråd på heltid.

Som ny kollega i huset får han Johan Hägglöf som deltidsanställt kommunalråd medan Märtha Dahlberg (S) troligen fortsätter som kommunalråd i opposition.

Framöver återstår arbetet med att fördela poster i nämnder och styrelser. Totalt ska över 200 poster tillsättas. Därefter ska de tre partierna enas kring ett samarbetsavtal och utarbeta en gemensam programförklaring. Först till årsskiftet beräknas alla dessa detaljer vara färdigförhandlade.

Hälsningar

Nykvarnspartiets styrelse